Jak si pomoci od vysoké teploty v podkroví

8.5.2024 15:19
I když máme zdánlivě správně provedenou střechu včetně zateplení, přesto se stává, že jsou místnosti v horkém létě v podkroví rodinného domu velmi přehřáté a téměř neobyvatelné. A to hlavně večer, kdy v podkroví máte i 30 °C a Vám se nedaří usnout. Ráno se budíte unavení a zpocení. Jak je to možné?

Co najdete v plném článku?

  1. Fázový posun teploty: Co to je a jak funguje? Jaké materiály poskytují nejlepší fázový posun a jak je kombinovat, abyste dosáhli optimálního efektu?
  2. Světlá vs. tmavá střešní krytina: Jaká je pravda o odrazivosti barev a jak vás to může uchránit před vysokými teplotami?
  3. Odvětrání střechy: Proč je dobré věnovat pozornost odvětrávání a jakým způsobem to působí na teplotu v podkroví?
  4. Vlastnosti tepelné izolace: Co všechno ovlivňuje kvalitu izolace a na co byste měli klást důraz při výběru?
  5. Srovnání různých druhů izolace: Jak si vedou různé tepelné  izolace, co se fázového posunu týče?
  6. Další tipy a triky: Od odrazivých materiálů až po dřevěné bednění, které mohou udělat zázraky v boji proti vysokým teplotám.

Nevyznáte se v izolacích a netušíte, proč bývá vaše podkroví v létě přehřáté, i když máte zdánlivě dobře zaizolovanou střechu? Co je fázový posun, a jak vám může přinést lepší spánek a úsporu nákladů?

Prozradíme vám, co stojí za přehříváním podkroví a jak tomuto problému při stavbě nebo rekonstrukci střechy zcela předejít. Nenechte si ujít náš podrobný článek věnovaný optimalizaci tepelné pohody v podkroví a celkově v domě.


Máme více technických informací o vaší krytině

O vybrané krytině víme vše a tento obsah je v rámci
předplatného pro vás odemčený.



  Odemknout obsah    od 490 Kč