Co je lepší? Eternit, břidlice, plastové nebo plechové šablony

8.5.2024 15:19
Střecha korunuje dům a správně zvolená střešní krytina poskytuje nejen bezpečí vašemu domovu před rozmary počasí, ale plní i estetickou funkci. Jedno z řešení, které splňuje zmíněné požadavky jsou maloformátové střešní krytiny s rozměrem do 40 x 40 cm. Jsou to tzv. skládané střešní krytiny, k jejímž hlavním představitelům patří eternit, břidlice a všechny jejich imitace. Všechny tvary těchto krytin vycházejí z jedné jediné předlohy, z jednoho jediného typu střešní krytiny, a to je břidlice.

Co najdete v plném článku?

  • Plastové střechy: Proč jsou tak oblíbené a jaké jsou jejich skryté výhody? Jak se vyvarovat nejčastějším chybám při výběru?
  • Plechové krytiny: Jak spojit funkčnost s estetikou? Proč je plech ideální volbou pro ekologicky smýšlející majitele domů?
  • Eternit: Co byste měli vědět o tomto historickém materiálu a jaký je jeho vliv na životní prostředí? Je stále vhodný pro moderní domy?
  • Břidlice: Proč je považována za královnu střešních materiálů a jaké jsou její největší výhody?

V podrobném článku se zaměříme na čtyři hlavní střešní materiály a prozkoumáme jejich výhody i nevýhody. Dozvíte se, odkud se vzal tradiční tvar skládané střešní šablony a který materiál šablony je pro vaši střechu nejvhodnější. 


Máme více technických informací o vaší krytině

O vybrané krytině víme vše a tento obsah je v rámci
předplatného pro vás odemčený.



  Odemknout obsah    od 490 Kč