10 tipů, jak vybrat správnou střešní krytinu

8.5.2024 15:19
Víte, jak správně vybrat střešní krytinu? Nezapomněli jste na některý důležitý parametr při výběru nové střechy? Každý, kdo chce realizovat střechu, má na začátku určitou představu, jaká střešní krytina se mu líbí nebo ne. Zde si můžete prověřit, podle jakých kritérií a tipů je vhodné vybrat střešní krytinu na Vaši střechu.

Co najdete v plném článku?

Naše detailní příručka vás provede vším, co by vás při výběru střešní krytiny mohlo potkat:

  1. Jaký vliv má sklon střechy na výběr krytiny? Nevyberete-li správně, může vám do střechy brzy začít zatékat. Jak si změřit sklon střechy? Na co si dát pozor? 
  2. Co s tvarově náročnými střechami? Poradíme, jakou krytinu vybrat dle složitosti střechy.
  3. Novostavba nebo rekonstrukce? Vysvětlíme, proč nemůžete prostě nahradit jednu krytinu jinou, aniž byste riskovali poškození celé konstrukce domu.
  4. Lokální podmínky: Není vše jen o materiálu. Faktory jako okolní vegetace nebo klimatické podmínky mohou mít na životnost vaší střechy zásadní vliv.
  5. Jak se vyrovnat s klimatickými podmínkami? Různá nadmořská výška a klima ovlivňují, jakou krytinu je dobré použít. 

Nabízíme nejen teoretické informace, ale také praktické tipy a triky, jak si věci prověřit, co všechno potřebujete zvážit a jak na to jít systematicky. Článek není sponzorován žádným výrobcem střešní krytiny, takže naše rady jsou objektivní a nezaujaté.

Kupte si celý text a jděte do výběru střešní krytiny jako odborník.


Máme více technických informací o vaší krytině

O vybrané krytině víme vše a tento obsah je v rámci
předplatného pro vás odemčený.



  Odemknout obsah    od 490 Kč